تانک های مرکاوا 2
ارتش اسرائیل بر این باور است که مسلسلهای کالیبر ?? برای محیطهای شهری مناسبتر است. یک دریچه آتش و یک پنجره برای مشاهده محیط اطراف نیز بر روی این تانک نصب شده و تکتیرانداز با استفاده از آن میتواند به هدف شلیک کند.
این تانک میتواند از گلولههای غیرمرگبار نیز استفاده کند که تا فاصله ?? متری مؤثر هستند.
سیستم جدید دیگری که در تانکهای LIC-???? به کار گرفته شده یک دوربین ??? درجهاست که مجهز به عدسی گردنده بود و از دورنمای صحنهای که در دید مسلسل است عکس برمی دارد. این دوربین در صورت مشاهده هر تحرک مشکوک یا فعالیت مشکوک در اطراف تانک آن را به خدمه اطلاع میدهد. این سیستم برای تأمین ایمنی تانک در محیطهای خطرناک بسیار مناسب است.
[ویرایش] مرکاوا: نسل ?
نسل ? مرکاوا (Merkava MK IV)، تانکهای اصلاح شده و بسیار پیشرفته تر از نسل ? از سری تانکهای مرکاوا است که همکنون در ابعاد وسیع مورد استفاده ارتش اسرائیل قرار دارد.
این نوع از تانکهای ارتش اسرائیل دارای سیستم فوق پیشرفته (Global Positioning System) است که امکان رهیابی اهداف را با استفاده از سیستم رهیابی ماهواره ای را میدهد.
[ویرایش] دوربین نشانهروی تانک
TTS توسط شرکت Vectop Battlefield Imaging Systems ساخته شده که یک رشته از دوربینهای ویدیویی CCD/ICCD را یکپارچه میکند که در موقعیتهای مختلف یک خودروی زرهی به منظور توانمند سازی سرنشین جهت پوشش کلی استفاده میشود. IDF سیستم TSS را در تانکهای مرکاوا MK? و MK? استفاده میکنند .
برای تقویت سیستم بصری مسلسلهای آن به کار میرود قابلیت چرخش ??? درجه را دارد و یک تصویر دقیق از صحنهای که پیش روی مسلسل آماده شلیک است را ارئه میدهد. جالب اینکه برای این کار نیازی به چرخاندن این دوربین نیست، بلکه این دوربین اساساً از ساختار پوششی ??? درجه برخوردار است و تصاویر آنی از محیط را در اختیار خدمه تانک قرار میدهد که به آگاهی آنها از محیط اطراف و تهدیدات احتمالی پیرامون وسیله نقلیه میافزاید.
این دوربین دارای ابزاری ویدئویی برای کشف کلیه تحرکات اطراف تانک بوده و میتوان نواحی ضروری را برای مشاهد آن برنامه ریزی نمود. این ابزار ویدئویی به محض مشاهده تهدید یک اخطار آنی را ارسال میدارد. این سیستم از یک دوربین دیجیتال با کیفیت بالا نیز بهره میبرد که بر یک تیرک در عقبه برجک تانک نصب میشود. این سیستم تصاویر گرفته شده را برای نمایش به سیستمهای کامپیوتری نصب شده در درون تانک ارسال میدارد.
اشپیگل نوشت کارشناسان امور نظامی در آمریکا برای حضور در جنگ افغانستان و عراق نسل جدیدی از تانک های هوشمند را طراحی و به کار گرفته اند. براساس این گزارش، تانک های یاد شده نه تنها قابلیت اطلاع رسانی و مقاومت در برابر گلوله های دشمن را دارند، بلکه میتوانند کالیبر سلاح دشمن را نیز مشخص کرده و اطلاع دهند.
علاوه بر این کارشناسان نظامی جریان برق ضعیفی در همه قسمت های این تانک تعبیه کرده اند که در مسیر آنها حسگرهایی قرار داده شده است و زمانی که این تانک به هر صورت مورد آسیب قرار گیرد این اطلاعات به رایانه ای منتقل می شود که شدت و نوع آسیب را محاسبه می کند.
"توماس مایتسلر " از مرکز توسعه و پژوهش درباره تانک های ارتش (آمریکا) در این باره گفت: جان سربازان با استفاده از این نوع تانک ها و به دلیل دسترسی به اطلاعات درست، نجات خواهد یافت.
سربازان آمریکایی مستقر در افغانستان از 2 سال پیش درخواست ساخت چنین تانکهایی را مطرح کرده بودند.